Εισαγωγικό σημείωμα 

Προσωπικά

Από μικρός η τέχνη αποτελούσε ένα καταφύγιο ελευθερίας και έκφρασης. Η δυνατότητα πως μπορούσες να δημιουργήσεις φανταστικούς κόσμους που αψηφούσαν τους υπάρχοντες κοινωνικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς κλπ κανόνες μου έδινε την αίσθηση ελευθερίας που έλειπε στην καθημερινή μου ζωή. Δυστυχώς, με την ενηλικίωση ήρθε και η προσπάθεια κοινωνικής συμβατότητας η οποία με απομάκρυνε από αυτό τον υπέροχο πολύχρωμο κόσμο. Όμως, όπως σε όλες τις περιπτώσεις καταπίεσης, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, κλήθηκα μέσα μου να διαλέξω ανάμεσα σε δύο πιθανότητες. 'Η που θα έπρεπε να καταχωνιάσω και να μισήσω αυτό μου το πάθος ή που θα έπρεπε να πάρω την απόφαση να παλέψω για αυτό. 

Έτσι λοιπόν το Φθινόπωρο του 2015 ξεκίνησε η δημιουργία της Aphrodite HGW (the Hellenic Goddess of the World). Μέσα από το ταξίδι της Aphrodite, μου δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσω καλύτερα και να αγαπήσω τον εαυτό μου και έμαθα πως δεν έχω καμία υποχρέωση να ακολουθώ τους κανόνες της θρησκόληπτης πατριαρχικής εταιροκανονικής κοινωνίας στην οποία ζούμε. Η Aphrodite  μου άνοιξε νέους ορίζοντες και με όπλισε με θάρρος, δύναμη, πείσμα και θέληση να συνεχίσω αυτό το υπέροχο ταξίδι.

Ως φυσικό επόμενο για εμένα ήταν η θέληση να προσφέρω πίσω στην κοινότητα που με στήριξε και με βοήθησε σε όλο αυτό το ταξίδι. Να βοηθήσω οποιοδήποτε άτομο έχει κάτι να πει προσφέροντας οτιδήποτε είναι εφικτό από πλευράς μου.

Με χαρά λοιπόν μπορώ να πω πια, πως το "σπίτι" που με τόσο μεράκι σχεδίαζα για καιρό, παίρνει ζωή. Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά και ανυπομονώ για το τι  έχει να μας προσφέρει.

Με υπέρμετρη χαρά,
ΗλίαςΣκοποί και Μέσα Δράσης

Σκοποί

 • Η υποστήριξη και προάσπιση των καλλιτεχνών (οποιουδήποτε φύλου και ηλικίας, είτε μονίμων κατοίκων ημεδαπής, είτε κατοίκων εξωτερικού, είτε προσωρινής διαμονής και υπό οιοδήποτε καθεστώς παραμονής) στους οποίους απευθύνεται η εταιρεία.
 • Η παροχή κάθε μορφής βοήθειας συναφούς με τους σκοπούς της εταιρείας (διάθεση εκθεσιακού χώρου, πρώτων υλών, εργαλείων κλπ).
 • Η ενδυνάμωση και η εκπαίδευση των καλλιτεχνών καθώς και όσων ανθρώπων επιθυμούν να ασχοληθούν με την τέχνη.
 • Η υποστήριξη εκπόνησης ερευνών, ερευνητικών εργασιών, συγγραμμάτων, συγγραφής βιβλίων κλπ, συναφών προς το αντικείμενο της εταιρείας.
 • Η οργάνωση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων.
 • Η προαγωγή και στήριξη του δημόσιου διαλόγου προς ενημέρωση της ελληνικής και παγκόσμιας κοινής γνώμης, πάνω σε ζητήματα που άπτονται του αντικειμένου της εταιρείας.
 • Η μαρτυρία (ή και καταγγελία) σε ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς ως επίσης και ενώπιον πάσης αρχής, στην ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη, επί θεμάτων και προβλημάτων που άπτονται του σκοπού της εταιρείας.
 • Η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού για την ανάπτυξη και υλοποίηση των προγραμμάτων της εταιρείας.
 • Η συνεργασία με πανεπιστήμια (ημεδαπής και αλλοδαπής), οργανώσεις (κυβερνητικές και μη), φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφέρειες, σωματεία και εν γένει νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.
 • Η ένταξη σε δίκτυα ή ενώσεις (ημεδαπής ή αλλοδαπής) που υπηρετούν ίδιους ή ομοειδείς σκοπούς.
 • Η στήριξη και συνεργασία με καλλιτέχνες που πραγματεύονται ευρύτερες θεματολογίες της Πολιτικής Τέχνης (όπως παραδείγματος χάριν η φεμινιστική τέχνη) έστω και αν δεν άπτονται απόλυτα ή άμεσα της queer (κουίρ) τέχνης.

Μέσα Δράσης

Ενδεικτικά:

 • Η δημιουργία κατάλληλα εξοπλισμένων εκθεσιακών χώρων για τη φιλοξενία και προβολή των έργων των καλλιτεχνών
 • Η διοργάνωση και διεξαγωγή εκδηλώσεων, ομιλιών, συνεδρίων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, μελετών, αναλύσεων κλπ για την προβολή του έργου των καλλιτεχνών της εταιρείας.
 • Οι συνεργασίες με λοιπούς φορείς δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, ιδρύματα, την τοπική αυτοδιοίκηση, κρατικούς και διακρατικούς φορείς, επιχειρήσεις, οργανώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα κλπ.
 • Η συμμετοχή σε ομοσπονδίες, σωματεία και λοιπές ενώσεις οι οποίες είναι συναφείς με τους σκοπούς της εταιρείας.
 • Η προβολή μέσω Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εκδόσεων κλπ

Πυλώνες

1. Υποστήριξη

Δωρεάν παραχώρηση του εκθεσιακού μας χώρου σε καλλιτέχνες ούτως ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους

2. Ενδυνάμωση

Διοργάνωση και συντονισμός ημερίδων, εκδηλώσεων, σεμιναρίων και workshop με σκοπό την ενδυνάμωση των καλλιτεχνών σε τομείς που αφορούν την τέχνη τους 

3. Έρευνα

Υποστήριξη, διεξαγωγή και έκδοση ερευνών και λοιπών συγγραμμάτων με θεματολογία που άπτεται της queer θεωρίας και τέχνης